maanantai 20. toukokuuta 2013

Tölkkiklipsuista koruiksi muutamalla silmukalla

Tölkkiklipsut ovat nykypäivän askarteluvillitys. Niinpä päätin itsekin tehdä niistä koruja käsityökerhossa. 
Ensin on äidille äitienpäivälahjaksi tekemäni rintakoru. 

Rintakoru


Koruun on käytetty kahdeksan klipsua. Ensin ne pestään ja ylimääräinen osa leikataan sivuleikkurilla irti. Klipsujen kiinni virkkaamiseen käy mikä tahansa puuvillalanka. Itse käytin pinkkiä. Ensimmäiseen klipsuun tehdään kolme kiinteää silmukkaa. Jokaiseen tehdään vuorollaan kolme kiinteää silmukkaa niin, että seuraava laitetaan edellisen alle ja näin virkataan ne yhteen.




Korun eteen liimasin kuumaliimalla napin.
Taakse leikkasin huovasta palan, liimasin sen, ja leikkasin toisen palan huovasta vielä hakaneulan kiinnitykseen. Senkin liimasin kuumaliimalla.
Koru on helppo tehdä, kun vain osaa kiinteitä silmukoita virkata.




Rannekoru


Rannekorun tekemiseen tarvitaan kaksikymmentäviisi tölkkiklipsua. Käytin virkkaamiseen mustaa puuvillalankaa ja 3 mm virkkuukoukkua. Rannekoru aloitetaan samalla lailla kuin rintakoru, eli virkkaamalla kolmella kiinteällä silmukalla kaksi ensimmäistä klipsua kiinni toisiinsa. Näin jatkettiin samalla tavalla virkkaamalla aina seuraava kiinni edelliseen klipsuun.




Kun kaikki klipsut ovat kiinni toisissaan, ja ensimmäinen ja viimeinen silmukka yhdistetty, virkataan toiselle puolelle samalla lailla klipsut renkaaksi. Näin lopulta niistä syntyy rannekoru. Lopuksi päättelin langat neulalla, ja koru oli valmis!






Etsin internetistä koruihin kuvallisia ja selkeämpiä ohjeita, ja löysin vain et-lehden sivuilta ohjeen rintakoruun, joka on tehty kahdellatoista klipsulla. Korun ohje löytyy sivulta http://www.nettiet.fi/teemat/tee-itse/art6953-Askartele-rintarosseja.html.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti